Három új, elsősorban az idősebb korosztálynak ajánlott telefont mutatott be az Evolveo. Az Easyphone 650 XG, 550 EG és 850 EB készülékek mindegyike olyan funkciókat tartalmaz, amelyek alapján főként számukra kínálja a gyártó. 

A telefonok egyik fontos tulajdonsága, hogy helymeghatározóval ellátott SOS gombbal rendelkezik. 

Ez a 650 XG-változat esetében egy komplex helymeghatározó rendszert jelent, amely GPS-, wifi- és GSM-cellát is használ, így rendkívül pontos eredményt biztosít. Az Easyphone 550 EG és 850 EB készüléket pedig GPS-helymeghatározóval szerelték fel. Ráadásul az SOS gomb megnyomásával a telefon automatikusan elkezdi tárcsázni az előre beprogramozott számokat.

Emellett az 650 XG-változat előnye, hogy egy előre engedélyezett telefonszámon keresztül lekérhető a telefon tartózkodási helye is. A készülék ugyanis lehetővé teszi a helymeghatározó sms üzenet küldését egy másik telefon számára. Ez abban az esetben lehet fontos, ha például valaki nem tud kapcsolatba lépni a készülék tulajdonosával. Az eszközben beállíthatók azoknak a személyes névjegyei, akik jogosultak ennek a helyzetnek a meghatározásához. 

Az Easyphone 650 XG-t emellett esésérzékelővel is felszerelték, a szenzor képes kiértékelni, ha a használója elesik, és automatikusan tárcsázni kezdi az előzetesen beállított számokat, illetve sms-t küld azokra.

Mindhárom telefon kialakításánál figyelembe vették az egyszerű használhatóságot is. A telefonok nagy gombokat kaptak a kényelmes kezelhetőség érdekében. Ezek kellőképpen elkülönítettek, így megkönnyítik az sms-üzenetek írását és a telefonszámok beírását. Az Easyphone 650 XG és 550 EG emellett fényképes névjegy funkcióval is rendelkezik, hogy könnyebbé tegye a hívásindítást.