Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az okostelefonok gyártói kiemelt figyelmet fordítanak a készülékek fotózási képességeire, és ennek megfelelően egyre kifinomultabb és nagyobb felbontású kamerák kerülnek a mobilokba. A piacon jelenleg már több, 108 megapixeles főkamerával rendelkező telefon is elérhető, de úgy tűnik, nincs messze az idő, amikor 200 megapixeles szenzorral szerelt eszközt is vásárolhatunk. 

A GSMArena.com a dél-koreai ETNewsra hivatkozva arról számolt be, hogy a Samsung befejezte saját, 200 megapixeles kameraszenzorának fejlesztését, és várhatóan a jövőre érkező Galaxy S23 Ultrában már találkozhatunk ezzel a megoldással. Az ETNews szerint a 200 megapixeles szenzorok 70 százalékát a Samsung Electro-Mechanics, a társaság kameragyártó részlege állítja majd elő, míg a fennmaradó részt a Samsung Electronics készíti majd. A dél-koreai vállalat tavaly szeptemberben osztott meg részleteket a 200 megapixeles ISOCELL HP1 szenzorról, arról azonban még nem közöltek információt, hogy mikor érkezik meg ténylegesen a piacra.

A,Young,Hipster,Rides,A,Longboard,And,Shoots,A,Video
Fotó: Shutterstock

Az idei első negyedévben a Samsung szállította le a legtöbb okostelefont az IDC összesítése szerint, 73,6 milliós forgalmat ért el a cég, ami éves összevetésben 1,2 százalékos visszaesés. Ez egyébként jó eredménynek számít a teljes piac teljesítményéhez képest. A január–márciusi időszakban összesen 314,1 millió okosmobilt szállítottak le a gyártók, ami az egy évvel korábbihoz képest 8,9 százalékos visszaesés. A meghatározó gyártók közül egyedül az Apple tudta növelni forgalmát, 56,5 millió iPhone-t szállított le, ami 2,2 százalékkal volt több, mint 2021 első negyedévében.