A nem korlátlan internettel rendelkező díjcsomagokat igénybe vevő ügyfelek nagyságrendileg kétharmada nem fogyasztja le teljes mértékben a mobilnet keretét – derül ki a Vodafone Magyarország adataiból, amely bejelentette, a megújuló Go díjcsomagjai a piacon egyedülálló módon lehetővé teszik, hogy az ügyfelek a fel nem használt adatmennyiséget továbbgörgethessék a következő hónapra.

Budapest 2020.09.10.Vodafone üzlet
Fotó: Kallus György / VG

A Vodafone arról is döntött, hogy a korlátlan RED díjcsomagokat is megújítja: az ügyfelek tarifacsomagtól függően 5 vagy 10 gigabyte adatot havi szinten díjmentesen megoszthatnak egy másik családtagjukkal, ezzel kiegészítve a párjuk vagy gyermekük adatkeretét.

A cég közleményében megjegyzi, a nemzetközi és hazai mobilpiaci riportok és jelentések szerint az egy főre jutó mobiladat-használat évente átlagosan harmadával növekszik, Magyarországon az elmúlt négy évet figyelembe véve évente átlagosan 35 százalékos emelkedésről számoltak be a hatóságok. A Vodafone Magyarország saját kimutatásai is hasonló tendenciákat jeleznek:

nem korlátlan tarifacsomagos ügyfelek átlagos adathasználata 3-4 gigabyte körül mozog, míg a korlátlanságot kínáló RED-es ügyfelek átlagos adatfogyasztása már több mint 25 gigabyte havonta.

A görgetéssel kapcsolatban a cég hangsúlyozta, rögtön elindul, ha legalább 1 megabyte adathasználat történt a tarifában foglalt adatból, tehát a megmaradt adatmennyiség automatikusan átkerül a következő számlázási időszakra, anélkül, hogy az előfizetőknek ezzel bármi teendőjük lenne. A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy csak az aktívan használt kártyák esetén működik a görgetés.

Nagy kérdés, hogyan reagálnak a döntésre a Vodafone versenytársai, hiszen a korábbi fontos bejelentéseket – például az inflációkövető díjkorrekciót – egymás után követték le a telekommunikációs cégek.

Már sejtik a 4iG-nél, mennyit hozhat a konyhára a Vodafone felvásárlása

Veszteséges volt tavaly a 4iG csoport, de véleményük szerint nem ez most a lényeges mutatószám. Az EBITDA meghaladta a 70 milliárdot, a Vodafone-nal együtt ez 182 milliárd forintra nőtt volna.