BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Apple's iPhone 15 on Sale in ChinaHANGZHOU, CHINA - SEPTEMBER 22, 2023 - A  customer waits in line to buy iPhone 15 series phones at an Apple store in Hangzhou, East China's Zhejiang province, Sept 22, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Szoftveres frissítés készül a túlmelegedő iPhone problémájára

Kiderült, nem az a baj, hogy titánra váltottak a rozsdamentes acélról.

Az Apple egy szoftverhibát és egyes népszerű alkalmazásokhoz, például az Instagramhoz és az Uberhez kapcsolódó problémákat okol azért, hogy a nemrég megjelent iPhone 15 modellek túlságosan felmelegednek.

Apple's iPhone 15 on Sale in ChinaHANGZHOU, CHINA - SEPTEMBER 22, 2023 - A  customer waits in line to buy iPhone 15 series phones at an Apple store in Hangzhou, East China's Zhejiang province, Sept 22, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP

A cupertinói vállalat szombaton közölte, hogy dolgozik az iPhone 15 termékcsaládot működtető iOS17 rendszer frissítésén, hogy megakadályozza a készülékek túlmelegedését, és frissíti azokat az alkalmazásokat, amelyek olyan módon futnak, hogy „túlterhelik a rendszert”.

A Meta Platforms tulajdonában lévő Instagram a hét elején módosította közösségi médiaalkalmazását, hogy az ne melegítse fel a készüléket a legújabb iPhone operációs rendszeren.

Az Uber és más alkalmazások, például az Asphalt 9 nevű videójáték frissítései még folyamatban vannak – közölte az Apple. Nem határozták meg a szoftveres javítás időpontját, de jelezték: semmilyen biztonsági probléma nem gátolja az iPhone 15-tulajdonosokat, hogy a frissítésig is használják a készüléküket.

„Azonosítottunk néhány olyan körülményt, amelyek miatt az iPhone a vártnál melegebben működhet” – írta az Apple az Associated Presshez eljuttatott rövid közleményében, miután a közösségi médiafelületeket elárasztották a panaszok. 

Nem szokatlan, hogy az új iPhone-ok a használat első néhány napja alatt vagy a felhőben tárolt biztonsági mentések visszaállítása során kellemetlenül felmelegednek – ezekre a problémákra az Apple már most is felhívja a felhasználók figyelmét. A készülékek akkor is felmelegedhetnek, amikor olyan alkalmazásokat használnak, mint a videójátékok és a kiterjesztett valóság technológia, amelyek nagy teljesítményt igényelnek, de könnyen lehet, jogy az iPhone 15 modellek melegedési problémái túlmutatnak ezeken a tipikus helyzeteken.

Az Apple hangsúlyozta, hogy a bajok nem a csúcskategóriás iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeknek otthont adó titániumházzal függnek össze a régebbi okostelefonokon használt rozsdamentes acél helyett.

Az Apple elutasította azokat a spekulációkat is, amelyek szerint az új modellek túlmelegedése azzal függhet össze, hogy a cég áttért a saját fejlesztésű Lightning töltőkábelről a szélesebb körben használt USB-C portra, ami lehetővé tette, hogy megfeleljen az európai szabályozásnak.

Bár az Apple bizakodását fejezte ki, hogy a túlmelegedési problémát gyorsan orvosolni lehet a közelgő szoftverfrissítésekkel, a probléma mégis visszavetheti a legfontosabb termékük eladásait, miközben a vállalatnak három egymást követő negyedévben kellett szembenéznie az éves összeladások csökkenésével. A visszaesés az iPhone-eladásokat is érintette, amelyek az Apple elmúlt három pénzügyi negyedévének kilenc hónapja alatt összesen 4 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest.

 
 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.