Turizmus

Az Appeninn Holding a Club Aliga többségi tulajdonosa

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. leányvállalata, az Appeninn BLT Kft. a vételár kiegyenlítésével sikeresen lezárta a PRO-MOT Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. 74,99 százalékos üzletrészének, valamint a társaság szemben fennálló követelések megszerzésére irányuló ügyleteket – tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az Appeninn Holding 100 százalékos leányvállalata, az Appeninn BLT Kft. a zárási jegyzőkönyvek aláírásával, a vételár kiegyenlítésével, továbbá a társasággal szemben fennálló követelések megvásárlásával lezárta a PRO-MOT Hungária Kft. többségi tulajdonának megszerzésére irányuló tranzakciókat.

Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt.
Fotó: Kallus György
Fotó: Fotó: Kallus György

A felek tavaly nyáron jelentették be az adásvételi szerződés aláírását, az ügyletek lezárására a jogi átvilágítási és vagyonértékelési folyamatok elhúzódása miatt végül 2019. január 29-én került sor.

Az adásvétel összértéke meghaladta a 14,1 millió eurót.

A Club Aligát, a mindösszesen 47 hektáron elterülő hajdanvolt pártüdülőt 2007-ben privatizálták. Ennek során a teljes komplexumból 37 hektáros területet, továbbá a 167 férőhelyes kikötőt a PRO-MOT Hungária Kft. vásárolta meg. Az izraeli hátterű befektető 2007 márciusában az állami tulajdonban maradt további 10 hektáros ingatlanrész 49 évre szóló vagyonkezelői jogát is megszerezte a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól.

A Club Aliga területén az Appeninn Holding továbbra is turisztikai célú fejlesztéseket kíván megvalósítani a korábbi tulajdonos által készített évtizedes fejlesztési tervek felülvizsgálatát követően. Amennyiben szükséges a társaság új fejlesztési koncepciót dolgoz ki az ingatlan hasznosítására, melynek során párbeszédre törekszik a települési önkormányzattal, illetve az üdülőtulajdonosokkal is.

Appeninn Appeninn Holding Club Aliga
Kapcsolódó cikkek