Turizmus

Már a Szarajevóba is eljuthatunk a Zöld Busszal

Szarajevóba tartó közvetlen járattal színesíti balkáni kínálatát a FlixBus.

Tovább bővíti balkáni hálózatát a FlixBus. A távolsági buszszolgáltató először kínál közvetlen összeköttetést Budapestről Bosznia-Hercegovinába. December 6-tól 7 városba utazhatnak majd a magyarok, Szarajevó mellett

  • Visoko,
  • Kakanj,
  • Zenica,
  • Zepce,
  • Maglaj
  • és Modrica
  • is közvetlenül elérhető lesz.

    Az éjszakai járatok kezdetben heti háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken 20:00-kor indulnak a Népligetből, majd a következő nap 06:25-kor érkeznek a bosnyák fővárosba. A karácsonyi időszakban megemelt járatszámmal üzemel az összeköttetés, így december 15. és január 6. között két ünnepnapot kivéve napi rendszerességgel lehet majd távolsági busszal utazni Bosznia-Hercegovina településeire.

    A balkáni országok az elmúlt években egyre népszerűbb úti célokká váltak, Szarajevó történelmének és kulturális sokszínűségének köszönhetően az egyik legérdekesebb főváros a régióban, ami egyre több utast vonz. Zöld buszainknak köszönhetően mostantól klímabarát közösségi közlekedéssel is elérhető lesz a város a magyarok számára

    – tette hozzá Arany László, a FlixBus regionális ügyvezető igazgatója.

    Fotó: FlixBus

    Hálózatfejlesztés a Balkán irányába 2019-ben

    A FlixBus az idei évben több déli irányú útvonalon növelte kapacitásait.

    A nyári menetrendben idén már 17 horvát tengerparti település volt közvetlenül elérhető, Zágrábba a nyaralószezonban napi 12 busz közlekedett.

    Belgrádba és Újvidékre induló járatainak számát ősszel megkétszerezte a buszszolgáltató, így naponta már 4 lehetőség áll rendelkezésére a Budapestről Szerbiába készülő utasoknak. Jelenleg a távolsági busz a leggyorsabb közvetlen menetrend szerinti közösségi közlekedési mód Budapest és a szerb főváros között. Bulgária felé is bővített a vállalat, Szófia után ettől az évtől Európa jelenlegi Kulturális Fővárosa, Plovdiv is átszállás nélkül közelíthető meg Magyarországról a FlixBus-nak köszönhetően.

    Balkán FlixBus szarajevó
    Kapcsolódó cikkek