Turizmus

Belföldön biztonságosan tervezhetünk téli utazással

A járványhelyzet ellenére is sokan tervezgetik a szezonvégi, illetve a téli túrákat.

Itthon maradnak a síelők, és a belföldi úti célok felé fordulnak a magyarok az év utolsó két hónapjában,

az utazás, sportolás, szabadidős kirándulások kedvelői a járványhelyzet ellenére is elszántan tervezgetik a szezonvégi, illetve már a téli túrákat – írta a Magyar Nemzet. Mindenki kénytelen figyelembe venni a covid-helyzetet, ezért felmerülhet, hogy idén egyáltalán biztonságos-e a téli élménysportokkal tervezett közös kültéri pihenés, illetve alapvetően indokolt-e a turisták aggodalma a vírusfertőzések miatt.

Télen is kerülni kell a tömegrendezvényeket, de a hely szabályainak betartása, az arcmaszk előírásszerű használata és a védőtávolság betartása mellett nincs az átlagosnál nagyobb kockázata az év végi túrázásnak és a szabadidősportoknak, azaz a korcsolyázásnak, sízésnek vagy akár a jégvitorlázásnak

– fejtette ki a Magyar Nemzetnek Kollár Lajos, aki az ősszel döntött úgy, hogy átadja a hajókormányt az általa 2013 óta vezetett Magyar Vitorlásszövetségnél.

A Pécsi Tudományegyetem emeritus professzora szerint november közepétől stagnál vagy csökken itthon a fertőzések száma. Mint megjegyezte, még nem ismerjük a vírus viselkedését hideg időben.

Szerinte a népszerű helyeken előfordulhatnak a járvány terjedése szempontjából kevésbé előnyös programok, rendezvények.

Quaddal a hóban Kékestetõn 2020. október 14-én.
Fotó: MTI/Komka Péter

Ezért a szakember szerint a pandémia időszakában megfontoltabb ötletnek tűnik, ha a kisebb létszámú rendezvényeket, helyeket, alapvetően a visszafogottabb utazási élményeket részesítjük előnyben. Kiemelte:

a legelső szempont az, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés előírásainak mindenben megfelelő szálláshelyet válasszanak az utazók.

 

Pécsi Tudományegyetem Kollár Lajos főigazgató belföldi turizmus síszezon
Kapcsolódó cikkek