Turizmus

Már csak a magyarok előtt nem nyitott ki Szlovákia

Szlovákia keddtől enyhíti az beutazók ellenőrzését a nemzetközi reptereken és az közúti határátkelőhelyeken is. Csak a Magyarország felől érkezőkkel szemben tartják a szigort.

Szlovákia keddtől megnyitja a kisebb közúti határátkelőhelyeket és egyéb turistautakat is Lengyelországból, valamint Csehországból, és megszűnteti a korlátozásokat a két szomszéd országból érkezőkkel szemben – írta a Körkép.sk.

Fotó: Havran Zolán / Magyar Nemzet

Megjegyzik azt is, hogy a határokon keddtől már csak szúrópróbaszerű ellenőrzésekre számíthatnak a beutazók, kivéve a Magyarországról érkezőket.

A korlátozások csupán a magyar határon maradnak érvényben, ugyanis a magyarok csupán a Tajti (Tachty)–Cered határátkelőt nyitották meg reggel 07.00 órától 09.00 óráig, valamint délután 16.00 órától 18.00 óráig

– közölte Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki hozzátette: az országba érkező utasoknak továbbra is be kell tartaniuk az érvényes óvintézkedéseket.

Arról, hogy mely határátkelők vannak nyitva Magyarország és Szlovákia között, itt tájékozódhat.

A magyar-szlovák határátkelők zárlatát annak ellenére tartják fenn, hogy a két ország között megállapodás született arról, hogy elfogadják a másik által kiállított védettségi igazolványokat a beutazásnál, és a szlovák hatóságok elismerik a koronavírus elleni orosz és kínai oltóanyaggal végzett oltásokat is. Erről bővebben itt olvashat:

https://www.vg.hu/kozelet/egeszsegugy-kozelet/szlovakia-elismeri-a-magyar-oltasi-igazolvanyokat-3818611/

 

járványügyi korlátozások koronavírus járvány alpesi turizmus határellenőrzés Szlovákia
Kapcsolódó cikkek