Turizmus

Olaszországba teszttel lehetséges a beutazás

Olaszország a magyarok egyik legkedveltebb nyári üdülőhelyei közé tartozik. A magyarok az országba úgy léphetnek be – függetlenül a védettségi igazolvány meglététől –, hogy az utazás előtt legfeljebb 48 órával elvégzett PCR vagy AG-antigén gyorsteszt negatív eredményét bemutatják. Enélkül a beutazók 10 napos járványügyi megfigyelésnek és karanténnak vetik alá magukat Olaszországban.

Csupán a két éven aluli gyermekek mentesülnek a PCR vagy antigén teszt bemutatásának kötelezettsége alól.

Május 24-től egyéni utazás esetén a beutazó, csoportos utazás esetén pedig a csoport vagy a család egy tagja kötelesek a következő hivatkozáson található elektronikus adatlapot kitölteni a beutazást megelőzően a https://app.euplf.eu/#/ weboldalon. Továbbá az országba való beutazás feltétele az is, hogy a beutazó bejelentkezzen az olaszországi lakóhely vagy tartózkodási hely szerinti egészségbiztosítónál.

Fotó: Shutterstock

A olasz egészségügyi miniszter által kiadott,jelenleg hatályos rendelet a speciális beutazási szabályokról 2021. július 30-ig van érvényben

– írja a Konzuli Szolgálat.

Olaszországban az érvényes korlátozásokat is enyhítik a következő hetekben: Június 7-től a kijárási tilalom már csak éjféltől lép életbe, majd június 21-től teljesen eltörlik azt.

Júniustól a kiszolgálás nemcsak a teraszokon, hanem zárt terekben is újraindulhat, de első lépésben csak este hat óráig.

Szintén újranyitják a stadionokat a nézők számára, ahol a helyek legfeljebb huszonöt százalékát foglalhatják el, és maximum ezer főt fogadhatnak. Június közepétől már az esküvőket is engedélyezik, keresztelőket és más családi tömegrendezvényeket is megtarthatnak.

Viszont, az eseményeken való részvétel feltétele az, hogy a résztvevők legalább egy oltást igazoljanak.

Olaszországban jelenleg a lakosság több mint 38 százalékát oltották be eddig. Az elmúlt napon 2483 új megbetegedést, és 93 koronavírus okozta halálesetet regisztráltak az országban.

Magyarországról lehet a legkönnyebben Horvátországba utazni

Szerdától már az első koronavírus elleni oltással is be lehet utazni Horvátországba.

 

vendéglátás turizmus negatív teszt Olaszország PCR nyaralás beutazás
Kapcsolódó cikkek