Turizmus

Egyhamar nem áll helyre az ázsiai légi közlekedés

A szingapúri pénzügyminiszter szerint a szabad légi közlekedés nem áll helyre a közeljövőben Ázsiában, mivel a régió egyes területein továbbra is nő koronavírus-fertőzöttek száma.

„Kevésbé vagyok derűlátó a légi közlekedés jövőjét illetően” – jelentette ki Lawrence Wong az NBC-nek.

Délkelet-Ázsia jelenleg is küzd a járvánnyal, és az átoltottsági arány még mindig nem elég magas a régió számos országában. Nem gondolom, hogy egyhamar helyreáll a szabad utazás a régióban.

– mondta el a miniszter, aki a szingapúri járványbizottság társelnöke is egyben.

A délkelet-ázsiai városállam nem rendelkezik belföldi légi közlekedési piaccal. A világjárvány a nemzetközi légi közlekedés hirtelen leállását eredményezte tavaly Szingapúrban, mely kedvezőtlenül hatott a két legfontosabb ágazatára, a repülési és a turisztikai szektorra.

Wong elmondta, hogy tárgyalásokat folytat régiós szomszédaival a biztonságos utazás feltételeinek megteremtéséről.

Remélhetőleg lehetséges lesz a kevésbé fertőzött országokba való beutazás, és a beoltott utazók mentesülnek majd bizonyos kötelezettségek alól

– mondta el a miniszter.

Ugyanakkor az utazás nem lesz ugyanolyan, mint a koronavírus előtti időkben. Úgy gondolom, időbe telik, míg a légi közlekedés teljesen helyre áll

– tette hozzá.

Fotó: Shutterstock

Szingapúr korábban már megállapodott Hong Konggal egy úgynevezett „zöldfolyosó” megnyitásáról, mely mentesítené az beutazókat a karanténkötelezettség alól. A tervezet megvalósítása azonban elmaradt az újabb járványkitörések miatt. Múlt héten a szingapúri és ausztrál miniszterelnök kötött egyezséget a két ország közötti szabad turistafolyosó megnyitásáról.

Ázsiában, a fejlődő és fejlett országokban egyaránt, ismét nőtt a fertőzések száma az elmúlt hónapokban, így szingapúri kormány újabb korlátozó intézkedéseket vezetett be. Wong állítása szerint már érzékelhető intézkedések hatása, és az ország megkezdheti a korlátozások fokozatos enyhítését. Figyelmeztetett azonban, hogy a helyzet továbbra is kiszámíthatatlan.

„A vírus természetét nem lehet előre megjósolni, nem tudhatjuk, mi vár ránk a következő napokban...mindig érhetnek minket váratlan meglepetések, hiszen egy rendkívül kiismerhetetlen vírusról beszélünk. Minden alkalommal, mikor azt hinnénk, ellenőrzés alá vontuk, új irányt vesz a terjedése.”

A kormány célja, hogy a népesség átoltottsági aránya augusztusra elérje az 50 százalékot.

Szingapúr jó úton halad, hogy a kitűzött célt elérje, hiszen a legfrissebb adatok szerint 2,6 millió fő, a lakosság mintegy 47 százaléka már megkapta az oltás első adagját.

https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/konnyen-lehet-hogy-mar-most-elkestunk-a-karacsonyi-ajandek-megrendelesevel-3840452/

légi közlekedés karantén repülés Szingapúr
Kapcsolódó cikkek