Turizmus

Üzleti célú hotel épül Debrecen belvárosában

Négycsillagos, négyszintes, 155 szobás, 310 férőhelyes üzleti szálloda alapkövét tették le Debrecenben, a Bika-tömbben.

A 8,2 milliárd forintból épülő hotelberuházást az állam több mint 3,4 milliárd forinttal támogatja a Kisfaludy-programon keresztül.

A szálloda egy régi belvárosi foghíjtelekre épül, ezáltal a fejlesztés városrehabilitációs szempontból is fontos beruházásnak minősül, ami

a Mathias Corvinus-beruházással, parkolók kialakításával és a zsidónegyed megújításával folytatódhat majd.

Fotó: Shutterstock

Az építtető Bajcsy-Invest Kft.-t tulajdonló Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szűcs Gyula a csütörtökialapkőletételen az MTI tudósítása szerint elmondta, hogy a hotel felépítésével Debrecenben megjelenik az első nemzetközi szállodaipari brand, a Mercure, amely Európában a legtöbb egységet működtető felső-középkategóriás hotelláncnak számít.

A várhatóan jövő nyárra elkészülő 3,3 ezer négyzetméteres üzleti szállodában egy 120 férőhelyes konferenciaközpont is helyet kap.

A debreceni fejlesztés fontos láncszem a helyi szálláskapacitás növeléséhez, a kormány szándéka ugyanis a város regionális központtá fejlesztése, amihez az eddigieknél lényegesen nagyobb szálláskapacitásnak kell rendelkezésre állnia a városba látogatók számára. A Kisfaludy 2030 Turisztikai Nonprofit Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, Horváth Péter kiemelte, hogy a Kisfaludy pályázati program segítségével Debrecenben 103, a térségben 1300 magánszálláshely újult meg több mint négymilliárd forintos támogatással. Az így felújított 4100 szoba mellett a térség 33 panziójában további 350 szoba létesült, vagy újult meg további több mint egymilliárd forintból.

Kisfaludy-program Debrecen szállodaberuházás
Kapcsolódó cikkek