Már Portugália vulkanikus szigetére, Madeirára is repülhetnek a magyarok a Wizz Airrel: a fapados légitársaság október 30-tól indít járatokat a szigetre, minden héten kedden és vasárnap a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A legalacsonyabb viteldíj 28 ezer forint. 

A társaság közleménye szerint a Madeira szigetcsoport rengeteg programlehetőséget kínál az utazni vágyóknak. Az „örök tavasz szigete” az egzotikus növényzetek, meseszép tájak, bájos falvak és a virágözön paradicsoma. Az állandó napsütésben és az egész évben kellemes tavaszias időben az utasok meglátogathatják Madeira káprázatos botanikus kertjét, a Jardins Botanicos da Madeirát és a Porto Moniz mellett található, láva által kialakított természetes medencéket. 

Fotó: Wizz Air

A felfedezni vágyóknak tökéletes időtöltés lehet megcsodálni Santana jellegzetes nádtetős viskóit, Camara de Lobos halászfalujával egyetemben, amely gyönyörű tengerparti panorámás kilátást nyújt Cabo Girao magas sziklájáról. A városi programokat kedvelőknek érdemes hosszú sétát tenniük a sziget fővárosa, Funcha hangulatos óváros részében.

A Covid–19 miatti korlátozások enyhítése és a PCR-tesztre vonatkozó követelmények eltörlése a beoltott utazóknak ismét egyszerűbbé tette a légi közlekedést, ami több spontán utazási lehetőséget tesz lehetővé.

A Wizz Air javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék és szükség esetén újítsák meg a már lejárt vagy lejáratközeli (kevesebb mint három hónapig érvényes) úti okmányukat a repülőutak előtt.