Turizmus

Köröznek a taxishiénák az atlétikai vb helyszíne körül

A szervezők megvédik a szurkolókat, és mindent elkövetnek azért, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtsék meg számukra.

Cégjelzés nélküli taxisok „vadásznak” a budapesti atlétikai világbajnokság külföldi szurkolóira a Nemzeti Atlétikai Központ melletti benzinkútnál, hogy csillagászati összegekért vigyék a szállodájukba őket – figyelmeztettek kedden a sportesemény szervezői, akik azonnali intézkedést kérnek a hatóságoktól.

20220912 Budapest
Taxi

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
A taxitársaságok megbízhatóbbak, mint a független szolgáltatók.
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A szervezők közleményükben azt írták, hogy a „taxis hiénákról” több bejelentés is érkezett, az információk szerint nem ritka a százezer forintos ajánlat sem.

A Budapest 2023 Nzrt. csak hivatalos taxis társaságokkal javasolja az utazást, és levélben fordul Budapest Főváros Kormányhivatalához, amelytől azonnali intézkedést sürgetve kéri, hogy akadályozza meg, hogy további sérelem érje a vendégeket

– közölték. A szervezők megvédik a szurkolókat, és mindent elkövetnek azért, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtsék meg számukra.

A Sziget Fesztivál előtt megkérdeztük a Budapesti Közlekedési Központot, hogyan készülnek a nagyobb rendezvényekre. Válaszukban elmondták, természetesen az idei nagy rendezvények idején is fokozott ellenőrzésre lehet számítani. Kiemelték, hogy összesen nyolc fő végez taxiszolgáltatás-felügyeleti ellenőrzéseket, havonta átlagosan körülbelül 240 alkalommal.

Rápirít a taxisokra a főváros, jön a fokozott ellenőrzés

Az atlétikai világbajnokság ideje alatt is kiemelt figyelem irányul majd a sárga autókra. Az ellenőrzéseken a hatóságok vizsgálják a taxivállalkozások és a gépkocsivezetők engedélyeit, a járművek műszaki állapotát.

 

 

Nemzeti Atlétikai Központ Atlétikai Stadion világbajnokság taxis
Kapcsolódó cikkek