Magyar gazdaság

Rápirít a taxisokra a főváros, jön a fokozott ellenőrzés

Az atlétikai vb ideje alatt is kiemelt figyelem irányul majd a sárga autókra.

Fokozottan ellenőrzi a fővárosi kormányhivatal a taxisokat a nagy rendezvények idején. Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében tudatta, hogy a nyári fesztiválszezonban és az augusztus 19–27-ig tartó budapesti atlétikai világbajnokság idején is átfogó hatósági ellenőrzést végez a kormányhivatal közlekedésfelügyeleti szakterülete a Budapest Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaival.

20220912 Budapest
Taxi

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Azt írták: a taxisok ellenőrzések célja „az utasbiztonság és a hazai személyfuvarozás magas színvonalának garantálása”. 

Az ellenőrzéseken a hatóságok vizsgálják a taxivállalkozások és a gépkocsivezetők engedélyeit, a járművek műszaki állapotát,

továbbá a viteldíjak és a számlázás átláthatóságát az utasok biztonságának, elégedettségének és a jogkövető vállalkozások arányának növeléséért. 

Kitértek arra, hogy a Sziget Fesztivál ideje alatti hatósági ellenőrzések tapasztalata megerősítette azok szükségességét, ezért az ellenőrzések az atlétikai világbajnokság ideje alatt is folytatódnak. A kormányhivatal felhívta az utasok figyelmét, hogy legyenek körültekintők a taxiszolgáltatók kiválasztásakor.

 

számlázás átláthatóság biztonság taxi viteldíj
Kapcsolódó cikkek