Budapest Európa egyik legnépszerűbb úti célja, a szabadidős és üzleti utazók száma folyamatosan növekszik, ami tökéletes helyszínné teszi a több mint 150 éves Pullman márkánk számára a város

– fogalmazott Dilek Sezer, az Accor Premium, Midscale & Economy márkák délkelet-európai vezető fejlesztési igazgatója az újabb, magyarországi szállodanyitásról.

Pullman
Új vendégkört vonz az Accor prémium márkás hotele Budapestre. 
Fotó: Pullman

A Pullman az Accor-csoport ötcsillagos márkája, a szállodalánc számára Magyarország az egyik legfontosabb közép- és kelet-európai piac – hangsúlyozta a vállalat. A Pullman a lánc 27. magyarországi szállodája lesz, és itt még nincs vége, 2025-re épül fel Debrecenben a 28.

Az  Andrássy úttól és a budapesti Operaháztól pár percre található Pullman Budapest Hotel március 27-én nyitja meg kapuit a napokban még Hard Rock Budapest néven üzemelő épületben. A hét emeletes, 136 szobás Pullman Budapest Hotel ingyenes fitneszfelszerelést kínál, emellett két tárgyalóteremmel áll az üzleti utazók rendelkezésére. Különlegessége, hogy 

étel-, ital- és szórakoztatóipari koncepcióját az Accor által 2022-ben megvásárolt vezető vendéglátóipari csoport, a Paris Society hozza létre és valósítja meg.

A Laurent de Gourcuff által 2008-ban alapított Paris Society több mint 70 helyszínből álló, egyre növekvő portfólióval rendelkezik az ultraprémium és luxus életstílus kategóriájú éttermek, klubok, szállodák és rendezvény terek területén. Az új pesti Pullman étterme 100 ülőhelyes, a hotelhez egy  280 négyzetméteres tetőtéri lounge tartozik, ahol Budapest belvárosának történelmi látképére nyílik kilátás.

Az Accor 2023-as eredményei Magyarországon

  • Az egy kiadható szobára jutó árbevétel (RevPAR) 2022-hez képest 36,8 százalékkal nőtt, és elérte az 57,7 eurót,
  • a foglaltság elérte a 65,3 százalékot, ami 10,2 százalékpontos növekedés 2022-hez képest,
  • megnyílt 4 új szálloda  – Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton, TRIBE Budapest Stadium, ibis Budapest Stadium és Mercure Székesfehérvár Magyar Király – 524 szobával, ami 13,8 százalékkal növelte az Accor szobáinak számát Magyarországon.

Az Accorral való együttműködés óriási önbizalmat ad nekünk a Pullman Budapest sikerében

– mondta Erdei Bálint, a Redwood Real Estate Holding alapító tulajdonosa, a hotel projekt fejlesztője és tulajdonosa. 

Az ingatlanfejlesztő társaság tulajdonosa elmondta: céljuk, hogy egyedi és magas színvonalú irodai, szállodai és lakópark fejlesztési projekteket valósítsanak meg a budapesti ingatlanpiacon.  A korábban Hard Rock Hotel Budapest néven működő szálloda modern építészete és kortárs belsőépítészete a Pullman Budapest Hotelt a város új látványosságává teszi. 

A város leghangulatosabb színházainak és klubjainak helyet pesti Broadwayn, a Nagymező utcában lévő hotel egy sarokra van a Nemzeti Operaháztól, közel az UNESCO Világörökség részét képező Andrássy úthoz, Budapest Grand Boulevardjához, amely a legkülönfélébb embereket vonzza vásárlásra, városnézésre, üzleti találkozókra és kulináris élményekre – összegezte az Accor közleményében.