Rövidesen birtokba vehetik a pingvinek és fókák a Nyíregyházi Állatpark jeges világát – írta a Magyar Építők, amelynek beszámolója szerint már az utolsó simításokat végzik a közkedvelt állatkert legújabb szenzációjaként épülő bemutatópark kifutóin.

Magyar Építők
Nyíregyházi Állatpark, KE-VÍZ,
Az állatpark kerítéséig terjed az új rész / Fotó: Magyar Építők

A Jégkorszak interaktív állatbemutatóban  húszezer évet átugorva élethű nagyságú modelleket láthatnak a látogatók például az ősi barlangi medvéről vagy a gyapjas mamutról, Nyíregyháza legújabb szenzációjára régóta várnak a látogatók, a projektet 2019 végén jelentették be. A kivitelezés kezdete időközben 2020-ról 2021-re csúszott.

A projektelemeket idén tavasszal tervezzük átadni, még a vállalási határidő előtt

– nyilatkozta az építőipari szakportálnak a beruházást kivitelező KE-VÍZ 21 zRt. projektvezetője.

Már tesztelték a ház legnagyobb attrakciójának számító flume ride pályát, ami lényegében egy mesterséges, szurdokban folyó, kis csónakkal járható patak, aminek medre, a vízcsatorna az épületeken is áthalad. 

Magyar Építők
Nyíregyházi Állatpark, KE-VÍZ,
Az épületen áthaladó csatorna kivitelezése volt a legnagyobb kihívás / Fotó: Magyar Építők

Ennek a különleges elemnek a minősítése is folyamatban van már, a kivitelezők számára a legnagyobb kihívást  a csónakkal végigevezhető, acélszerkezetekből összeállított 

magasan is vezetett vízcsatorna megépítése jelentette a legnagyobb kihívást.

Még a tél megérkezése előtt futottak pár sikeres kört a hajók a számukra kialakított pályaszerkezeten és csatornákban, így az engedélyeket követően ez a látványelem is biztonsággal használható lesz a beszámoló szerint.

A projekt legvégén érkeznek meg majd az orka animatronik figurák, amelyek elhelyezése után át is adhatják a kész létesítményt az üzemeltetőnek – nyilatkozta a generálkivitelező illetékese.

Magyar Építők
Nyíregyházi Állatpark, KE-VÍZ,
A több mint tízezer négyzetméteres jeges világ felülnézetből / Fotó: Magyar Építők

A beruházás átadását 2024 második felére ígérték, ami várhatóan óriási érdeklődést generál majd az egyébként is évek óta az ország legnépszerűbb állatkertjének tartott, több mint félezer állatfajt bemutató, mintegy ötezer állat otthonaként üzemelő Sóstó Zoonak.