Psota Irén emlékparkkal újul meg a Szigony utca

Ingatlan | Vállalatok

Corvin Sétány közvetlen közelében, a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca, valamint Balassa utca által határolt területen épül a Corvin Innovation Campus irodaház. A komplexum főbejáratánál valósítja meg a fejlesztő a több mint 1500 négyzetméteres emlékparkot, amit az egykor a Tömő utcában született, kétszeres Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészről, egyben a nemzet színészéről, Psota Irénről neveznek el.

Fotó: Futureal

A Psota Irén emlékparkot fákkal, trópusi faanyagból készült ülőhelyekkel, közösségi funkciókkal is megtöltik.

A rendkívül sokoldalú, színpadon, filmekben, szinkronban egyaránt sikeres színésznő tiszteletére pedig egy emléktárgyat is elhelyeznek majd a megszépülő helyszínen. A terület központi eleme egy vízjátékkal kialakított találkozóhely lesz, ami hamar közkedvelt közösségi színtéré válhat, különösen a nyári estéken. A vízjáték téliesíthető, így ősztől a hideg hónapokban műalkotásként díszíti a bejárathoz vezető utat.

Fotó: Futureal

Az új emlékparkban színes növénytakaró, cserjék és kellemes árnyékot adó lombos fák teszik a járókelők számára természetközelivé a környéket. A többszintes növénytakaró kialakításánál a tervezők a kertek benapozásától függően különböző igényű, stressztűrő, honos növényeket telepítenek. A mikroklímának megfelelő ültetés és növényalkalmazásnak köszönhetően így minden évszakban látványos és esztétikus kertrészek várják a látogatókat. A biodiverzitás növeléséért pedig madárbarát cserjéket és évelőket telepítenek.

Fontosnak tartjuk, hogy az egyedülálló közösségi tér méltó módon megemlékezzen névadójáról, hazánk egyik legismertebb és legmeghatározóbb színművésznőjéről, Psota Irénről – hangsúlyozta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

A Corvin Innovation Campus egyben a Corvin Sétány meghosszabbítását is jelenti, miközben figyelembe veszi a kerületre jellemző keretes beépítésű, udvaros kialakítást, megtartva, helyenként pedig megnövelve a zöldterület nagyságát. Az épület körül futó Apáthy István utca ugyancsak megújul, ahol árnyas fasorral szegélyezett kiszélesített járdát és modern lámpákat alakítanak ki a gyalogosok számára egészen a Tömő utcáig.

Mivel a projekt egy teljes tömb rehabilitációját érinti, a környező utcák felé eltérő stílusú homlokzattal találkozhatnak a járókelők. A közel 30 000 négyzetméter irodaterületű Corvin Innovation Campus első üteme várhatóan 2022 őszére, míg a második fázis 2023 harmadik negyedévére készül el.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Százhatvanezer óvszert osztanak szét, de minek?

A tokiói olimpián hiába kapnak a versenyzők óvszert, ha a résztvevőknek minden szükségtelen fizikai kontaktust kerülniük kell.

Dubajban nyomoz a német adócsalók után a berlini kormány

A Olaf Scholz vásárolt egy CD-lemezt, amely állítólag hosszasan sorolja a német állampolgárok Dubajban rejtegetett vagyonát.

Ronaldo milliárdokkal lejjebb taszította a kóla értékét

A sztárfocista kiállása a vízivás mellett komoly veszteséget okozott a Coca Colának.

Izer Norbert: ötmillió forinttal is csökkenthető a fizetendő adó

A koronavírusra specializált méltányosság szabályai egyszerűek, ráadásul ingyenes mindenkinek, a kérelem ugyanis illetékmentes.
Világgazdaság Piactér