Az alpesi országban komoly hagyományai voltak az alagútépítésnek, ezért kézenfekvő volt, hogy létesüljön egy olyan föld alatti laboratórium, ahol az alagutak építésénél, illetve működtetése során alkalmazott anyagok, berendezések, eszközök tesztelhetők. Ilyen megfontolás alapján fogott neki 1970-ben a svájci SIG és az Amberg Civil Engineering Ltd. a Hagerbach tesztalagút építésének.
A Zürichtől nem messze, Sargans közelében kialakított alagútrendszer ma 4,5 kilométer hosszú, de folyamatosan bővítik a járatrendszert, az egyre szaporodó bérlők igényeinek megfelelően.
A különböző kőzetfúrási gépek és szerszámok mellett tesztelnek itt speciális, alagútépítésre szánt betonkeverékeket. A fejlesztés egyik fő iránya ezen a területen -- derül ki a laikus látogató számára is -- az anyagtakarékosság. A korábbi 20-40 centis vastagságú betonhéj helyett ugyanis 3-5 centiméteres rétegek alkotják a kísérleti boltozatot. A betonok mellett természetesen itt életszerű körülmények között vizsgáznak a különféle föld alatti alkalmazásra készült vakolatok, falbevonatok, illetve az ezek felhordására szolgáló berendezések.
Egy járatban folyamatosan fűtik a kőzetet és párásítják a levegőt. Vannak ugyanis olyan vasúti alagutak Svájcban, amelyek fölött 2000 méternyi kőtömeg található, s ezekben a járatokban nemritkán 40 Celsius-fokos hőmérséklet és rendkívül magas páratartalom uralkodik. A Hagerbach tesztalagútban kockázat nélkül próbálhatják ki az ezekre a helyekre tervezett építőanyagokat, fém alkatrészeket. Ez utóbbiak értelemszerűen igen intenzív korróziónak vannak kitéve.
Az egyik járatban különleges tűzbiztonsági kísérletek folynak. A Siemens Building Technologies csoporthoz tartozó Cerberus FibroLaser II. nevet viselő, speciális tűzjelző rendszerét a világ 12 országában, 54 alagútban, összesen 160 kilométer hosszban alkalmazzák élesben. Miután valamennyi helyen más és más beállításra, az oltórendszerek más-más szabályozására van szükség, a Hagerbach tesztalagútban folyamatosan dolgoznak a különböző helyzetek modellezésén. A közlekedési, illetve metróalagutakban, valamint zárt, nehezen megközelíthető kábelcsatornákban történő alkalmazásra kifejlesztett, tűzjelző kábellel másfél méteres pontossággal meghatározható a tűz helye.
Mindezek mellett a svájci rendőrség, tűzoltóság rendszeresen folytat itt robbantási kísérleteket, illetve tesztelnek kézifegyvereket.