A Gore-fellebbezés a floridai legfelsőbb bíróság elé kerül, ahol a szövetségi legfelsőbb bíróság hétfői állásfoglalása nyomán egy másik választási üggyel is foglalkoznak. A szövetségi testület ugyanis arra kérte a floridai kollégákat, részletezzék, miként jutottak arra a döntésre, hogy 12 nappal kiterjesztik a választási jegyzőkönyvek megyei hitelesítésének határidejét.
A szövetségi főbírákat Bush kereste meg, eredetileg azzal a kéréssel, hogy állapítsák meg: a floridai testület túllépte hatáskörét. A washingtoni bírák azonban tartózkodtak attól, hogy minősítsék a floridaiak eljárását; állásfoglalásuk így is csapásként érte Gore reményeit arra, hogy valahogy megszerezze a 25 floridai elektor voksát -- jelenti a Reuters.
A floridai főbírák tegnap este közép-európai idő szerint 21 órakor kezdték meg a szövetségi legfelsőbb bíróság állásfoglalásának tanulmányozását. Gore-éknak a körzeti bíró ítélete ellen benyújtott fellebbezése ügyében csütörtökön tart meghallgatást a testület. Demokrata politikusok kezdik elismerni, hogy elnökjelöltjük kifut az időből, habár Gore változatlanul készül az elnöki hivatal átvételére, és visszautasította, hogy elismerje vereségét.
Míg Bush Texasban leendő kormányának összeállításával volt elfoglalva, addig alelnökjelöltje, Dick Cheney Washingtonban republikánus képviselőkkel és szenátorokkal részben a "béna kacsa" kongresszus utolsó heteinek teendőiről, részben a következő törvényhozás "elnöki napirendjéről" tárgyalt -- értesült a CNN. Az NBC-ben Cheney szerint valószínű, hogy a kétpárti támogatás biztosítása érdekében a Bush-kormányba demokraták is bekerülhetnek.