Magyar gazdaság

Együttműködés a kormány és a kamarák között

A magyar gazdaságnak arra van szüksége, hogy erős kamarák működjenek, olyanok, amelyek képesek befolyásolni a gazdaságpolitikai döntéseket -- mondta Orbán Viktor miniszterelnök azután, hogy tárgyalt Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével. A kabinet partneri együttműködést kíván kialakítani a vállalkozókkal, és örömmel enged befolyást azok szervezeteinek a gazdaságpolitikába. A szoros együttműködés egyik lépése, hogy a miniszterelnök és a kamara elnöke félévente találkoznak -- mondta Orbán Viktor.
Megállapodtak abban is, hogy a kamarák és a kormány munkacsoportokat alakítanak. Az Oktatási Minisztériummal a szakképzés, a gazdasági tárcával a Széchenyi-terv, a Pénzügyminisztériummal pedig az adójogszabályok kidolgozásában működnek majd együtt.
Orbán Viktor kijelentette: a kormány minden információt megoszt az európai uniós csatlakozással kapcsolatban a kamarákkal. Szólt arról is, kialakítják a jogi hátterét annak, hogy a kamarák részt vehessenek a területfejlesztési tanácsok munkájában.
A kormányfővel folytatott tárgyalás legnagyobb jelentősége, hogy a kamarák végre megtalálhatják szerepüket -- hangsúlyozta Parragh László. A szóbeli megállapodás -- amelyet január végére hivatalos formába öntenek -- teljesítéséhez bizonyos jogszabályok módosítására is szükség lehet.

VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek