Csehországgal és Szlovákiával problémamentesek voltak a kereskedelem további liberalizációjáról tartott decemberi tárgyalások -- hangoztatta Balás Péter, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára budapesti tájékoztatóján. Horvátországgal már csak technikai jellegű kérdések várnak tisztázásra a szabadkereskedelmi egyezmény aláírásához. A Jugoszláviával kezdett tárgyalásokon a magyar fél jelezte, elismerve a szomszéd ország nehéz helyzetét, Magyarország kész bizonyos előnyöket biztosítani partnerének, hogy annak legyengült gazdasága fel tudjon készülni a nemzetközi versenyre.
A Törökországgal folytatott tárgyaláson a magyar delegáció jelezte, várhatóan importkorlátozást vezet be Törökországgal szemben, amiért az száj- és körömfájásra hivatkozva alaptalan importtilalmat tart fenn az élő marhára és marhahústermékekre. Budapest egyben kompenzációt kér a 6,5 millió dolláros forgalomkiesés miatt.
Lengyelországgal szemben Magyarország szintén importkorlátozás bevezetését tervezi. Lengyelország ugyanis tárgyalási előterjesztésében csak az exporttilalom alá eső kukoricára állítja vissza a CEFTA-kedvezményt, a piacvédelmi intézkedései által sújtott búzára, sertés- és baromfihúsra, paradicsompürére és keményítőre nem. Varsó fokozatos liberalizációt képzel el ez utóbbi termékekre, amit a magyar fél nem tart elfogadhatónak a megállapodás megkötéséhez.