Magyar gazdaság

Határozottabb lesz a PM

A költségvetést érintő tárcaközi egyeztetéseken az eddiginél határozottabb álláspontot képvisel majd a pénzügyi tárca a minisztériumok kiszámíthatóbb működése érdekében -- mondta Varga Mihály, a januárban hivatalba lépő pénzügyminiszter az MTI-nek. Ez is része a gazdaságpolitikai döntések előkészítésében vállalt, az eddigieknél nagyobb pénzügyminisztériumi szerepvállalásnak. Ugyancsak ezt szolgálja a gazdasági előrejelző terület megerősítése a tárcán belül. Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a piaci szereplők számára felértékelődött a kormányzati előrejelző munka, és a követelményeknek csak egy szervezetileg és létszámban is megerősített részleg felelhet meg.
Varga Mihály a Járai Zsigmonddal kialakult jó kapcsolatot megfelelő alapnak tekinti a jegybank és a PM partneri viszonyának kialakításában. A ma még politikai államtitkár azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban is egyetértés volt a pénzügyi tárca és a jegybank között a monetáris politikát érintő kérdésekben, bár a viszonyt néhány ügy beárnyékolta. Utalt a CW Bank esetére.
A leendő pénzügyminiszter a tárca fontos feladatának tekinti az értékpapír-piaci törvénycsomag előkészítésének lezárását. Arra kell törekedni, hogy a BÉT vonzóvá váljon a befektetők számára, és az ehhez szükséges állami támogatást igyekszik is megadni -- mondta.

VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek