Magyar gazdaság

Milliárdos befektetések az ITDH segítségével

Az elmúlt három évben több mint 1,8 milliárd euró értékben születtek olyan pozitív befektetői döntések zöldmezős beruházásról, amelyeknél az ITDH "házasságközvetítő" volt -- hangoztatta tegnapi sajtótájékoztatóján Melega Tibor vezérigazgató, aki egyben bejelentette, hogy december 31-ével befejezi tevékenységét a közhasznú társaságnál.
Az idén az ITDH közreműködésével 922 millió eurónyi befektetési döntés született, amely mintegy 14 400 új munkahelyet teremt. Az invesztíciók több mint fele a Dunától keletre valósul meg.
Ezek mellett mintegy 130 előkészületben lévő projekt van; hatvannak a várható értéke is ismert: ha megvalósulnak, további 1,8 milliárd euró működőtőke érkezik majd az országba. Egyre több a viszonylag kis volumenű befektető, mivel mind gyakrabban követik a multikat azok nemzetközi beszállítói.
Az ITDH jövő évi üzleti programjainak irányelveit a felügyelőbizottság már jóváhagyta, s az üzleti tervre vonatkozó javaslatot kedden tárgyalják meg, közölte a vezérigazgató a Világgazdaság érdeklődésére. Jelezte, hogy folyik a külpiaci hálózat harmonizációja a Külügyminisztériummal. Lesznek olyan országok, ahol vagy a kereskedelmi szolgálati iroda, vagy a külgazdasági attasé posztja szűnik meg. Az USA-ban ugyanakkor új irodák nyitása lehetséges, a nyugati parton, illetve Dallasban vagy Chicagóban.

VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek