Magyar gazdaság

Nem kell aggódniuk a terézvárosi bérlőknek

Nem kell aggódniuk a terézvárosi lakások és nem lakáscélú helyiségek bérlőinek, az önkormányzat ugyanis nem fog élni azzal a jogával, hogy felmondhatja a szerződéseket -- jelentette be a napokban Farkas György, Terézváros polgármestere.

A terézvárosi önkormányzat elutasítja azt, hogy a törvény által biztosított jogával élve a bérlők feje fölül harmadik személynek eladja a lakásokat -- hangsúlyozta a polgármester. A bérlők dönthetnek arról, hogy megvásárolják-e otthonukat, vagy sem. Farkas György hozzátette: az önkormányzat nem emelni föl spekulációs céllal a bérleti díjakat.
A Terézvárosban egyébként 25 ezer lakás van, és ebből mintegy 6-7 ezerre tehető a bérlakások száma. Összesen 50 olyan házat tartanak nyilván, amit rossz állapota miatt le kell bontani. Az e házakban lakó bérlőknek cserelakást biztosít az önkormányzat, és ezeket ugyanolyan feltételekkel vásárolhatják meg, mint amelyekből kiköltöztek.
Amennyiben a lakóházat az elmúlt 10 éven belül teljesen felújították, úgy a forgalmi érték 30 százalékáért, ha ez időn belül nem volt felújítva, akkor a forgalmi érték 15 százalékáért vehetik meg a lakást a bérlők. Ha viszont az elmúlt öt éven belül végezték el a felújítást, akkor a piaci ár 45 százalékát kéri el az önkormányzat a tulajdonjogért.
Az üzlethelyiségek bérlőinek pedig lehetővé teszik, hogy a jelenlegi bérleti szerződést határozott időre szóló szerződésre módosítsák, vagy az ingatlan forgalmi értékének 10 százalékáért cserébe a bérlők megállapodhatnak a hivatallal, hogy az mondjon le felmondási jogáról -- tette hozzá a polgármester.

Nem kell aggódniuk a terézvárosi lakások és nem lakáscélú helyiségek bérlőinek, az önkormányzat ugyanis nem fog élni azzal a jogával, hogy felmondhatja a szerződéseket -- jelentette be a napokban Farkas György, Terézváros polgármestere. VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek