Az 1998-as 188 millió és az 1999-es 285 millió forinttal szemben tavaly összesen több mint 545 millió forint bírságot szabott ki a főfelügyelőség -- jelentette be Huszay Gábor, az FVF főigazgatója tagnapi sajtótájékoztatóján. Problémát jelent, hogy sokan nem fizetik be a pénzbüntetést. A tavaly kiszabott bírságokból 380 millió folyt be. A főigazgató azt is elmondta: a kinnlevőségek behajtására az FVF megállapodást kötött az APEH-hel.
Az elmúlt évben 34 ezer kereskedelmi, illetve szolgáltatóegységet ellenőriztek, és ezek csaknem felénél találtak valamilyen szabálytalanságot. Tavaly 73 termék forgalmazását tiltották be, és jelenleg 30 ügy kivizsgálása van folyamatban. A nem biztonságos termékek elsősorban a piacokon és a feketekereskedelemben jelennek meg. A legtöbb problémát a távol-keleti villamos termékek okozzák. Huszay Gábor elmondta: a közelmúltban megkezdték az együttműködést a VPOP-val annak érdekében, hogy a veszélyes termékeket már a határon, a vámkezelés során kiszűrjék.
Az elmúlt évben összesen 15 400 szabálysértési eljárást folytattak, az ehhez kötődő bírságok összege elérte a 156,6 millió forintot -- tette hozzá a főigazgató. A főfelügyelőség 86 reklámfelügyeleti ügyben járt el. A dohánytermék-, alkohol-, illetve gyógyszerreklámok szabálytalansága miatt mintegy 17,5 millió forint büntetést szabtak ki.
Minőségvédelmi bírságot 1400 esetben, több mint 116 millió forint értékben szabtak ki, ami a duplája az előző évinek. A fogyasztóvédelmi bírságok és ügyek száma is sajnos növekvő tendenciát mutat. Míg 1998-ban 47 ügyet regisztráltak, 8,3 millió forint bírsággal, 1999-ben 252 esetben közel 63 millió forintot tett ki a bírságok összege, az elmúlt évben pedig 1190-re nőtt az esetek száma, s 254 millió forintra a pénzbüntetések összege.
A bírságok felhasználásáról jogszabály rendelkezik. A fogyasztóvédők által kiszabott bírság 35 százaléka az állami költségvetésbe, 30 százaléka a civil fogyasztókat támogató alapba, 15 százaléka a főfelügyelőséghez, 20 százaléka pedig a megyei felügyelőségekhez kerül.
Évente országosan több mint 60 ezer ember keresi fel a fogyasztóvédőket. A konkrét panaszbejelentések száma tavaly 17 ezer volt. Huszay Gábor szerint örvendetes az a tendencia, hogy egyre több azoknak a száma, akik a vásárlás, szerződéskötés, vagy valamilyen szolgáltatás igénybevétele előtt tájékozódnak jogaikról.