A hazai kis- és középvállalkozó vendéglátósok nemigen ismerik az élelmiszer-biztonsági rendszer bevezetéséhez szükséges előírásokat, amelyekről nem kapnak konkrét tájékoztatást sem. Ezen kíván változtatni a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdek-képviseleti Szövetsége (Kisosz) és az élelmiszer-előállító cégek részére a HACCP-rendszer bevezetésével foglalkozó piacvezető hazai szakértő cég, a Campden & Chorleywood Élelmiszer-ipari Fejlesztési Intézet Magyarország Kht., amely a napokban kötött együttműködési megállapodást.
Elsősorban a kisvállalkozások helyzetének megkönnyítése érdekében kialakítják a vendéglátóegységek lehetséges kategóriáit a HACCP-rendszer alkalmazása szempontjából. Ehhez egy kedvező árakat tartalmazó egyedi felkészítési tarifarendszert is kidolgoznak. Vállalják továbbá, hogy segítik a vállalkozókat a HACCP-rendszer bevezetésére kiírt és a Széchenyi-tervben szereplő pályázatok megírásában.
Ennek első lépéseként, a megállapodás aláírását követően, a Kisosz valamennyi irodájában hozzáférhetővé teszi a HACCP-rendszert ismertető jegyzetét és mintadokumentációs kézikönyvét.
A Kisosz minden megyében megszervezi kétnapos tanfolyamait, amelyek végén a vendéglátós vállalkozások megkezdhetik egyedi felkészülésüket a rendszer bevezetésére. Az egyedi felkészítésekhez a Kisosz és a Campden & Chorleywood Magyarország Kht. szakértői segítséget biztosítanak, akár kis csoportos formában is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.