Az év első hónapjában az építőipari termelés volumene 6,2 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának teljesítményét. Szezonálisan és munkanap-korrekcióval kiigazítva 4,2 százalékos volt a bővülés. A januári kiigazítatlan adatok alapján a 12 havi teljesítményjavulás decemberhez képest kissé nőtt, akkor ugyanis éves alapon visszaesést regisztrált a Központi Statisztikai Hivatal. Az utóbbi néhány hónap adatai arra utalnak, hogy némileg csökken az építőipar dinamikája, de így is viszonylag kiegyensúlyozott növekedés figyelhető meg az ágazatban.
Az építőipari konjunktúra folytatódását várja Kovács György, a DG-Bank makroelemzője. Ezt támasztja alá a növekvő rendelésállomány is. 2000 áprilisa óta a rendelésállomány hónapról hónapra folyamatosan növekszik, januárban már majdnem 60 százalékkal nagyobb volt, mint tavaly ilyenkor. Ugyanakkor növeli a bizonytalanságot, hogy az utóbbi néhány évben alakulása csak igen "lazán" követte az építőipari teljesítményét.
A regionális adatokat figyelembe véve megállapítható, hogy januárban csupán a Dél-Dunántúlon és az Észak-Alföldön növekedett dinamikusan az ágazat teljesítménye, a többi régióban stagnálás vagy visszaesés volt megfigyelhető. Igen gyenge volt a közép-dunántúli székhelyű cégek teljesítménye.
Az építőipari tevékenység költségalapon számított árai januárban 14,7 százalékkal haladták meg az egy évvel ezelőttit. Decemberben az árindex még csak 12,7 százalék volt. Ez a trend némiképp ellentmond az ipar egészében megfigyelt januári változásoknak.