Az idén mintegy 4,7 milliárd forintos bevétellel és 316 ezer forintos hiánnyal számol a keszthelyi önkormányzat. Az eredeti költségvetési javaslat több képviselő összehangolt módosító indítványa alapján jelentősen átalakult.
A költségvetési vitában elhangzott: mind a közalkalmazottak béremelésének, mind a minimálbér növelésének meg kell teremteni a pénzügyi alapjait, miközben a város bevételei folyamatosan csökkennek. A képviselői módosító indítvány viszont felvállalta a nem kötelező feladatok finanszírozását is, s a testület végül is 13:4 arányban ez utóbbi mellett döntött. Az önkormányzati bizottságok céltartalékait 1-2 millióval emelték, 15 millióval több jut a város zöldterületeinek gondozására, de nőtt a sportkeret és a helyi média támogatására szánt összeg, valamint betervezték egy közlekedési csomópont körforgalommá átépítését, illetve a strandok, játszóterek gondozását is. Szabó Imre polgármester óvatosabb, a bevételeket menet közben beépítő költségvetés mellett foglalt állást. Ezért a szavazás során Komáromi Istvánnal, a pénzügyi bizottság elnökével együtt nemmel szavazott a módosított költségvetésre, mert álláspontjuk szerint ez 2002-re előrevetíti a likviditási gondokat.
Döntöttek a képviselők a polgármester és az alpolgármesterek ez évi tiszteletdíjáról is. A polgármester havi bruttó 280 ezer, Hegedűs László és Kenesei Zoltán társadalmi megbízatású alpolgármester havi bruttó 98 ezer forintra jogosult.