Magyar gazdaság

Kac: civil szervezetek támogatása

A környezetvédelmi alap célelőirányzat (kac) az idén csaknem 260 millió forinttal segíti a környezet- és természetvédő szervezeteket, ebből az összegből 428 pályázatra 200 millió forintnyi támogatást már jóváhagytak -- ismertette Boda Ilona, a Környezetvédelmi Minisztérium politikai államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az idei 360 millió forintos keretből 103 milliót már a múlt évben, az akkor beadott pályázatok támogatására használt fel a minisztérium. Így egészítették ki a 2000-re megállapított 200 millió forintos keretet. Az idén a fennmaradó mintegy 260 millióval gazdálkodhat az alap -- mondta az államtitkár.
Az államtitkári döntést 15 tagú bírálóbizottság készítette elő, melyben képviseltetik magukat a civil szervezetek is. Egy-egy pályázattal maximálisan hárommillió forint támogatás nyerhető el, de egy-egy szervezet legfeljebb három pályázathoz kaphat támogatást. Így szervezetenként az elnyerhető támogatás maximális összege 9 millió forint. Néhány zöldszervezet el is érte ezt az összeget.
Az államtitkár szólt arról is, hogy jövőre az elbírálási kritériumok meghatározása során nagyobb hangsúlyt kap a megvalósíthatóság értékelése, s valamilyen formában a megvalósítás számonkérése is.

A környezetvédelmi alap célelőirányzat (kac) az idén csaknem 260 millió forinttal segíti a környezet- és természetvédő szervezeteket, ebből az összegből 428 pályázatra 200 millió forintnyi támogatást már jóváhagytak -- ismertette Boda Ilona, a Környezetvédelmi Minisztérium politikai államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten. VG-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek