A ma megjelenő fizetési mérleg statisztika adatai feltehetően csak minimálisan térnek el a két és fél hete nyilvánosságra hozott számoktól. Ebben a www.mnb.hu/" target="_blank">Magyar Nemzeti Bank jelentős mértékű profitrepatriálásról számolt be -- az árumérleg jelentős hiánya mellett elsősorban ez okozta a folyó fizetési mérleg 451 millió eurós negatív szaldóját. A deficit mértéke egyébként nagyobb volt, mint az előző öt hónapé összesen, de az első fél évben keletkezett hiány így is alig több, mint a tavalyi, igen kedvező időarányos veszteség. Ezen a képen feltehetően a mai adatok sem sokat változtatnak majd.
A külföldi események közül elsősorban a központi bank szerepét betöltö Fed nyílt piaci bizottságának (szintén mai) ülése vált ki nagy érdeklődést, hiszen ez a fórum a kamatdöntések helyszíne. Holnap ugyanezen intézmény a negyedéves jelentését adja ki, amely prognózisokat is tartalmaz az amerikai, illetve világgazdaságról.
A következő két hét egyébként akár a kamatdöntések időszaka is lehet, hiszen jövő csütörtökön az Európai Központi Bank (ECB) kormányzótanácsa is összeül. Az ECB-n nagy a nyomás, hiszen a kamatcsökkentési várakozások jelentősek. Igaz, az eurózóna legfőbb monetáris döntéshozója gyakran "tréfálta" már meg a gazdasági szereplőket. (A magyar gazdaságot kevésbé érintő hír, hogy Kanada jegybankja szintén kamatdöntés előtt áll.)