A meglehetősen nagy múlttal rendelkező gazdanapokon először mutatkozik be külön a bábolnai hagyományokat sikeresen őrző cég. A látogatók a lótenyésztést és a nemzeti kulturális örökség részét képező ménesbirtok tevékenységét tanulmányozhatják. Ugyanakkor láthatják a napjainkban szervezetileg már önálló, a hazai agrárium versenyszférájában működő baromfitenyésztési és -feldolgozási társaság munkáját is.
A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. önmagában is sokoldalú vállalkozás, hiszen legfontosabb tevékenysége, a lótenyésztés mellett erdészeti, vadászati, idegenforgalmi és energiaszolgáltatói részlegekkel is rendelkezik, továbbá "örködik" a kastélyegyüttest magába foglaló igen értékes bábolnai ingatlanok állaga felett, gondoskodik hasznosításukról.
A Bábolna Rt. egy 600 négyzetméteres fedett csarnokban, míg az IKR Rt. -- tizenöt partnerével közösen -- részben a kiállítás központjában, másrészt a mintegy 28-30 hektáros területen mutatja be technológiáit és az általa forgalmazott gépeket. A legnagyobb arányban a növénytermesztés szerepel, ez foglalja el a bemutatótér hatvan százalékát. A rendezők szerint egy világperemierre is sor kerül: a New Holland cég itt veti be először a legújabban kifejlesztett kombájnját.
A szervező Hungexpónál elmondták, hogy eddig 220 kiállító jelentkezett áruival és szolgáltatásaival.