Az MTI értesülése szerint a résztvevők késznek mutatkoznak arra, hogy 3-5 napon belül megállapodjanak az ügyvezető kormányról és a parlamentről, de helyszínen tartózkodó diplomaták véleményét idézve a BBC valószínűtlennek tartja, hogy az átmeneti megállapodás minden részletét ki tudják dolgozni az egyhetesre tervezett konferencián.
Abban minden forrás szerint egyetértés alakult ki, hogy a 87 éves volt uralkodónak, Mohammed Zahir sahnak fontos szerepet kell játszania az átmeneti kormányban. A felek annak is tudatában vannak, hogy az ország leendő biztonsága körüli nézeteltéréseiknek nem szabad kisiklatniuk a konferenciát. Az Északi Szövetség kivételével egyetértés alakult ki arról, hogy iszlám országok részvételével felálló multinacionális erőt kellene Afganisztánba telepíteni.
Egyelőre azonban csak amerikai katonák afganisztáni jelenlétéről érkeznek hírek. A Pentagon közlése szerint 600 tengerészgyalogos tartózkodik a Kandahár melletti hídfőálláson, és "további százak" érkezése várható a napokban. Donald Rumsfeld védelmi miniszter szerint ekkor fog megkezdődni az intenzív kutatás Oszama bin Laden után. A hadművelet parancsnoka, Tommy Franks tábornok szerint 40 olyan telephelyet azonosítottak Afganisztánban, ahol az Al-Kaida tömegpusztító fegyverek előállításával kísérletezhetett.