Magyar gazdaság

Bizalmat kérnek a marhahúsnak

A marhahús eredet szerinti címkézésére szigorúbb rendelkezéseket léptetett életben január 1-jén a brüsszeli bizottság. Az agrárügyekben illetékes főbiztos, Franz Fischler az eljárást méltatva kijelentette, hogy a jövőben egyértelműen nyomon lehet követni a vágómarha vagy a vágott állat szállítását, amivel végképp helyreállítható lesz a fogyasztói bizalom.

A rendelkezésnek megfelelően a jövőben pontosan fel kell tüntetni, hogy a vágott állat mely országban jött világra, mely ország(ok)ban lett hizlalva, és meg kell adni egy hivatkozási számot, amellyel egyértelműen kapcsolatot lehet teremteni a kínált hús és az annak eredetéül szolgáló állat között.
További adatként meg kell jelölni, hogy melyik vágóhídon vágták az állatot, és meg kell adni az adott létesítmény működési engedélyének számát. Hasonlóképpen kell hivatkozni a darabolást vagy feldolgozást végző üzemegység azonosítóira, ha az nem egyezik meg a vágóhíddal. Ha az állat ugyanabban az országban jött a világra, mint ahol nevelkedett és ahol levágták, akkor külön adatként ország szerinti származást is meg lehet jelölni.

A marhahús eredet szerinti címkézésére szigorúbb rendelkezéseket léptetett életben január 1-jén a brüsszeli bizottság. Az agrárügyekben illetékes főbiztos, Franz Fischler az eljárást méltatva kijelentette, hogy a jövőben egyértelműen nyomon lehet követni a vágómarha vagy a vágott állat szállítását, amivel végképp helyreállítható lesz a fogyasztói bizalom. Munkatársunktól-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek