Magyar gazdaság

Készülnek az ítélőtáblára

A törvény szerint 2003. január 1-jétől működő országos ítélőtábla létszámával és elhelyezésével kapcsolatos feladatok előkészítését egy öttagú - az igazságügyi tárca, a Legfőbb Ügyészség, a Legfelsőbb Bíróság, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) és az OIT Hivatalának képviselőiből álló - szakmai bizottság végzi, amelynek munkáját márciusban tárgyalják meg - közölte a Világgazdaság érdeklődésére Zanathy János hivatalvezető, az OIT szóvivője a testület legutóbbi üléséről szóló sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy az ítélőtábla elnökéről - pályázat útján - júniusban döntenek. Beszámolt arról is, hogy a múlt év első tíz hónapjában a bíróságokhoz több mint hetvenezer szabálysértési ügy érkezett. Az ezekkel kapcsolatos bírói teendőket megkönnyítendő új - 30 fogalmazói és 30 tisztviselői - álláshely elosztásáról is rendelkezett az OIT. A bíróságokon jelenleg 8,25 millió eurós informatikai fejlesztés folyik - hangzott el. A Világgazdaság információi szerint 3,5 millió euró a PHARE-támogatás összege, míg 4,75 millió euró a saját forrás.

A törvény szerint 2003. január 1-jétől működő országos ítélőtábla létszámával és elhelyezésével kapcsolatos feladatok előkészítését egy öttagú - az igazságügyi tárca, a Legfőbb Ügyészség, a Legfelsőbb Bíróság, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) és az OIT Hivatalának képviselőiből álló - szakmai bizottság végzi, amelynek munkáját márciusban tárgyalják meg - közölte a Világgazdaság érdeklődésére Zanathy János hivatalvezető, az OIT szóvivője a testület legutóbbi üléséről szóló sajtótájékoztatón. VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek