Zökkenőmentes kormányzati átadás-átvételre számít az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Medgyessy Péter konzultált leendő kormánya már korábban megnevezett tagjaival, s felkérte őket, vegyenek részt a "100 napos program" előkészítésében. Hozzátette: az SZDSZ-szel folytatott koalíciós tárgyalások végéig egyetlen kormányzati pozíció sem tekinthető eldöntöttnek. A két párt vezetői közös levélben tájékoztatták Mádl Ferenc köztársasági elnököt arról, hogy megkezdték az új koalíciós kormány létrejöttéhez szükséges megbeszéléseket. A Világgazdaság úgy tudja, a két párt vezetői egyetértenek abban, hogy az SZDSZ jobb alkupozícióban van, mint az 1994-es koalíció megkötését megelőzően, ami több szabad demokrata politikus szerint azt is jelenti, hogy várhatóan legalább annyi - három - tárcára számíthatnak, mint a korábbi ciklusban.

A lapunk által megkérdezett gazdasági szereplők optimistán nyilatkoznak, s számítanak a hazai vállalkozások további megerősítésére és a gazdaság dinamizmusának elősegítésére. Mától a piacok is visszatérhetnek a normális kerékvágásba. A hazai tőzsdeindex nyitásban még emelkedett, utána azonban jelentős profitrealizálás kezdődött.

Mindent csinálhattunk volna jobban, de stratégiai hibát nem követtünk el - jelentette ki Pokorni Zoltán. A Fidesz elnöke szerint a rejtélyt, pártja miért veszített, még sokan fogják elemezni. A most még legnagyobb kormánypártban tegnap estig nem merült fel, hogy személyi következményei lennének a vereségnek.

Munkatársainktól