A fővárosi közgyűlés jóváhagyása értelmében a következő hetekben több útrekonstrukció is kezdődik Budapesten. Az önkormányzat közbeszerzési pályázatot ír ki az M5-ös autópálya városi bevezető szakaszának felújítására, a Flórián téri és a ferihegyi gyorsforgalmi úti közúti felüljárók rekonstrukciójára, illetve az Erzsébet híd pályaszint alatti szerkezetének korrózióvédelmére.

Az M5-ös autópálya 4,3 kilométeres szakasza kap új aszfaltszőnyeget, ami tíz évre biztosítja a megfelelő minőségű autópályát. A főváros 1,07 milliárd forintot biztosít a beruházásra. Mivel a munkák forgalomkorlátozás nélkül nem oldhatók meg, a Határ út környékén július és november között jelentős torlódások várhatók. Ugyancsak forgalomkorlátozások várhatók az óbudai Flórián téren, ahol a korrózió miatt vált halaszthatatlanná a felüljáró felújítása.

Az áprilistól novemberig tartó beruházás költségeit 1,06 milliárd forintra tervezték. A Ferihegyi repülőtérre vezető út nagy forgalma indokolja az ugyancsak rossz állapotú Csévéző utcai közúti felüljáró átépítését. Az április és november között megvalósítandó felújítás költségei elérik a 640 millió forintot. Az Erzsébet híd tavaly megkezdett rekonstrukciója az idén a pályaszint alattti acélszerkezet korrózióvédelmével folytatódik. A csaknem 1,3 milliárdba kerülő munkák elvégzéséhez az alsó rakparton rövidebb idejű forgalomkorlátozásokat kell majd bevezetni, de ezután mintegy 15 évig nem lesz szükség a híd alsó szerkezetein újabb korrózióvédelmi munkálatokra. (VG)