Görög kutatók bebizonyították, hogy étcsokoládé fogyasztásával javítható a vérkeringés. A kutatás vezetői elmondták, hogy azt bizonyították be elsőként, hogy a csoki javítja a véredények rugalmasságát, így akadályozva meg a vérrögök kialakulását.
Dr. Charalambos Vlachopoulos, az athéni Medical School tanára, az Európai Kardiológusok Konferenciáján elmondta, hogy már 100 gramm csoki elfogyasztása három órán keresztül érezteti jótékony hatását. A csokoládé szívvédő tulajdonságai (flavoidnak nevezett antioxidánst tartalmaz) már eddig is ismertek voltak, a kutatások azonban kiderítették, hogyan is működik ez a mechanizmus: védi a véredényeket az őket károsító, szabad gyököknek nevezett oxigén-összetevőktől. A görög tanulmány 17 egészséges ember megfigyelésén alapult, akik étcsokit, és csokoládé-helyettesítőt ettek, felváltva. Kiderült, hogy azoknak, akik elfogyasztották a 100 gramm csokoládét, jelentősen javult a vérkeringésük.
Tavaly, olasz és angol kutatók kikísérletezték, hogy az étcsokoládé majdnem 20%-al megnöveli a vér anti-oxidáns tartalmát. A tejcsokoládéra ugyanez nem érvényes, valószínűleg azért, mert a felszívódást a tej akadályozza. (hölgyfórum)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.