Lehet, hogy már szerdán eldől, kik indulnak harcba az MSZP elnöki székéért, a jelölést előkészítő bizottság Lendvai Ildikó vezetésével ugyanis napközben ülésezik.

Az MSZP helyi szervezetei 14 nevet adtak le a bizottságnak. Közülük Lendvai Ildikó, Újhelyi István és Kiss Péter már bejelentették: nem indulnak az elnöki posztért. Információink szerint ugyancsak így tesz Gyurcsány Ferenc is.

A minisztérium sajtóosztályán erről csak annyit mondtak: a sportminiszter már korábbi nyilatkozataiban is egyértelművé tette, nem akar az MSZP elnöke lenni. Ugyanakkor Gyurcsány korábban egy lapinterjúban azt nyilatkozta, hogy ha ki is kerül a kormányból, nem megy vissza az üzleti életbe, politikus akar maradni. Kérdés tehát milyen szinten képzeli el magát a szocialistáknál?

Egyelőre megyei elnök Győr-Sopron megyében és az egyik esélyes elnökjelölt, Hiller István főtámogatója.

Egyébként a már biztosan visszalépettek miatt tíz névre szűkült az elnökjelöltek listája. A Magyar Rádió úgy tudja: további visszalépések várhatók, így valószínűleg négyen vagy öten maradnak versenyben: Szili Katalin, Szekeres Imre, Lamperth Mónika és Hiller István neve forog már napok óta közszájon. Melléjük sorakozhat most fel Jánosi György, az MSZP választmányi elnöke, akit szintén jelöltnek javasoltak a helyi szervezetek. (MR)