A MOL sajnálattal értesült arról, hogy az árfolyam-nyereségadóról szóló politikai indíttatású vitában egyes politikai erők eszköznek használják fel a társaságot - írja aTőzsdefórum. A MOL határozottan visszautasítja az ezzel összefüggésben megfogalmazott alaptalan vádakat, s a tegnapi napon kiadott politikai nyilatkozat hemzseg a tárgyi tévedésektől.

A 2003. évi szeptember 1-i MOL közgyűlési határozat és az arról szóló tájékoztatás részletesen bemutatta azt a transzparens, hosszú távú vezetői ösztönzői kötvényprogramot, amit a részvényesek elfogadtak, a befektetők és elemzők pedig a legjobb nemzetközi gyakorlatnak megfelelőnek tartanak.

A MOL gázüzlete részleges értékesítésének kérdése - a társaság stratégiájának részeként - évek óta napirenden volt. A gázüzlet partnerbevonásának folyamata során a MOL a fontosabb lépésekről tájékoztatta a széles közvéleményt. Az eljárás mindenben megfelelt a jogszabályi előírásoknak és a nemzetközi gyakorlatnak. E folyamat során - még az ajánlatok beérkezése előtt - a MOL az érvényes szabályoknál lényegesen szélesebb kört, közel száz személyt érintő bennfentességi kereskedelmi tilalmat rendelt el.(Tőzsdefórum)