Távozik a TV2 éléről Pintér Dezső, a csatorna elnöke - közölte hétfőn a társaság. Utóda Markus Tellenbach, a TV2 főrészvényese, az SBS Broadcasting S.A. elnök-vezérigazgatója.

November elsejei hatállyal, saját kérésére megválik eddigi tisztségétől Pintér Dezső, aki a TV2 megalakulása óta, azaz több mint hét éven át volt a kereskedelmi csatorna elnöke - olvasható a TV2 közleményében. Pintér Dezső ezután az SBS stratégiai tanácsadója lesz, és a közép-európai fejlesztési lehetőségekkel foglalkozik majd.

A társaság közölte azt is, hogy anyacége, az SBS Broadcasting az amerikai számviteli szabványok szerint nettó árbevételét 21 százalékkal, 139,1 millió euróra növelte a harmadik negyedévben, éves szinten. A TV2-csoport - amely magában foglalja a TV2 kereskedelmi televíziót, a produkciós Interaktív Kft.-t és a telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó Tele-For Kft.-t - 2004 harmadik negyedévére 33 százalékos, 4,7 milliárd forintra rúgó árbevétel-növekedést ért el. Ez a legnagyobb ütemű növekedésnek számít az SBS valamennyi érdekeltsége között. (eBroker)