Nyolcszázezer forintos bírságot rótt ki a kötelező gépjármű-biztosításokkal kapcsolatos hiányosságok miatt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a mai napon a Uniqua Biztosítóra, az OTP Garancia Biztosítóra, a TIR Biztosítóra, az Aegonra, a Közlekedési Biztosító Egyesületre, az Európa Biztosítóra, a MÁV Általános Biztosítóra és a Generali-Providenciára. A Unionra egymilliós bírságot szabott ki a felügyelet.

A PSZÁF kötelezte a biztosítókat, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás 2005. évi díjtarifáját a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően oly módon tegye közzé két országos napilapban, hogy a közzététel alkalmas legyen az egyedi díjak - kedvezmények figyelembevételével együtt történő - egyértelmű megállapítására. Minderre öt napos határidőt szabott nekik.

A közzététel során a biztosítóknak fel kell tüntetniük, hogy a közzététel a felügyelet határozatában foglalt kötelezésen alapul, illetve, hogy az mennyiben tér el a 2004. október 30-án, országos napilapokban megjelent közzétételétől.

A Uniont, a TIR-t és a Közlekedési Biztosító Egyesületet arra is kötelezte a felügyelet, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések megkötése során a bonus-malus osztályba sorolásra vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően járjon el.(Tőzsdefórum)