Német gyakornokok külföldön

A német ipari tanulók a jövőben külföldön is eltölthetik szakmai gyakorlatuk egy részét - javasolja Berlin abban a törvényjavaslatban, amely a szakképzés átfogó reformját célozza. Az ellenzéki CDU szerint a tervezet nem elég határozott; ők a gyakornoki bérek csökkentését is megengednék, ha ezzel nő az álláshelyek száma. (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Elmarad a várttól az amerikai növekedés

Az amerikai gazdaság a harmadik negyedben éves szinten 3,7 százalékkal bővült, ami jobb ugyan a második negyedév 3,3 százalékánál, de messze elmarad az október elején prognosztizált öt százaléktól. (Financial Times)

Jól vizsgáznak a kínai üzleti iskolák

Kína rövidesen az üzleti oktatás egyik fő központjává válik - vélik a vezető üzleti iskolák képviselői. A húsz csúcsszintű oktatási csomagból négyet már átvettek a kínai iskolák, jelezve, hogy Peking magas szintű hazai üzleti oktatással készül arra, hogy az ország világgazdasági szerephez jut. A kínai iskolák közül háromnak van nemzetközi háttere, aminek jelentőségét a fokozott amerikai vízumkorlátozások is növelik. (Financial Times)