Az eredménytelennek bizonyult bizonyítás kiegészítés után folytatódott a több mint két és fél évvel ezelőtti brutális bűncselekmény tárgyalása.

A múlt heti tárgyaláson rendelte el a bíró a bizonyítás kiegészítést, amit a rendőrség hajtott végre. Most már ismert a helyszín, a százhalombattai temető egyik parcellájában gyanús mozgást vélt látni a per egyik védett tanúja, nem sokkal a móri vérengzést követően. Bejelentést is tett, de a rendőrök nem foglalkoztak különösebben az üggyel.

Varga Zoltán bíró az iratok ismertetése során elmondta: bár a bíróság kérte, a nyomozók pénteken mégsem vizsgálták át alaposan a temető területét és videofelvételt sem készítettek a helyszíni szemléről, mert elromlott a videó-kamerájuk. Ott azonban fegyvert elrejteni legfeljebb a sírokban lehetett volna - állapították meg. A bizonyítás így eredménytelen volt, ezért az ügyész vádbeszédével folytatódott a több mint két és fél évvel ezelőtti brutális bűncselekmény tárgyalása.

Az ügyész úgy fogalmazott, hogy konkrét elkövetőhöz tartozó nyom nem maradt a móri bankfiókban és közvetlen szemtanúja sem volt a történteknek, de más vallomásokból és a vádlottak cselekedeteiből közvetett bizonyítékok utalnak arra, hogy ők voltak a tettesek.

Az eredeti elképzelések szerint ezen a héten született volna ítélet a móri ügyben, de a perben hátra vannak még a védőbeszédek, és a vádlottak is beszélhetnek majd az utolsó szó jogán. Mindezek miatt valószínűsíthető, hogy ezekben a napokban még nem hoz első fokú ítéletet a móri vérengzés kapcsán a Fővárosi Bíróság. (MR)