Az Audi Hungaria Motor Kft. új szerszámkészítő gyáregységet épít Győrben, amelyet előreláthatóan szeptemberben adnak át - jelentette be Martin Winterkorn, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke pénteken egy budapesti sajtóbeszélgetésen.

Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy az új gyáregységben szerszámokat és kisszériás karosszéria-elemeket fognak gyártani. A beruházás 39,5 millió euróba, több mint 10 milliárd forintba kerül, kezdetben az üzemben 100 dolgozót foglalkoztatnak, majd 2008-ra, amikorra teljesen kiépül az üzem, 320 dolgozóval számolnak - mondta el az Audi munkatársa.

Az idén a tervek szerint az Audi Hungaria Motor Kft.-nél mintegy 250 millió eurós beruházásra kerül sor, amely nagyságrendjében megfelel a tavalyi beruházási összegnek. Az Audi eddig összesen mintegy 2 milliárd eurót fektetett be Magyarországon és 5 ezer főt foglalkoztat. Tavaly az Audi Hungaria Motor Kft.-nél 1.480.000 motort gyártottak és több mint 20 ezer járművet szereltek össze. A cég 2004-ben 329 millió euró nyereséggel zárta az évet, s az idén is hasonló profitot terveznek. (Privátbankár)