Nem maradt el a rettegett dugó tegnap reggel, bár nem minden útfelbontás környékén alakult drámaian a helyzet. Kőbányán az Éles saroknál, jóval arrébb az Árpád hídon és a Szentendrei úton azonban a papírforma jött be -írja a Népszabadság.

Az utóbbi útvonalról azonban még nem tudni, hogy a HÉV lezárása miatt dugult-e be, vagy attól az autótól, amelyik - rendőri őrizettel - órákig állt a hídon. Órákig alig lehetett mozdulni a térségben. Hiába készült el az Árpád fejedelem útja Margit híd és Zsigmond tér közötti szakasza, rögtön lezárták a Szépvölgyi út és az Árpád híd közötti részt, ahová csak a HÉV-pótló buszok és a célforgalom hajthat be.

Szorult volt a helyzet Kőbányán, az Éles saroknál is. Az ott kezdődött rekonstrukció időnként teljesen lebénította a közlekedést. A helyzet csak késő délelőttre állt helyre. Egyelőre nem tudni - vélik a szakértők -, hogy a felújítás idején minden nap hasonlóra kell-e számítani, vagy az autósok néhány napon belül megtalálják a menekülőirányokat, s nagyjából járhatók lesznek a most még kritikus útvonalak is.

A HÉV felújítása miatti lezárást fegyelmezetten vették tudomásul az utasok - tudtuk meg a BKV fődiszpécseri szolgálatán. Igaz, hogy a H1 és H2 jelzéssel a város felé közlekedő negyvennél több busz mindegyike zsúfoltan közlekedett, mindenki felfért az egymást 2-3 percenként követő járművekre. Ráadásul a buszoknak nem kellett az autósokkal közös sávban araszolgatniuk, az elkülönített szakasz napok óta készen várta a forgalmat. (NOL)