Akár nullaszázalékos kamattal is igényelhetnek társasházak több millió forintos felújítási hitelt, ha a banki hitelt lakás-takarékpénztári betéttel kombinálják, ugyanis az állami támogatás fedezi a hitelköltségeket - derült ki az OTP Lakás-takarékpénztár Rt. sajtótájékoztatóján.

Az új lakások esetében már most versenyképesebb a forinthitel az állami támogatások miatt, a használt lakások esetében viszont (a lényegesen alacsonyabb törlesztőrészlet miatt) még mindig a devizahitelek a meghatározók, és ez így marad ebben az évben is - mondta Hegedűs Éva, az OTP lakáskassza elnöke. Ma kezelési költséggel együtt hatszázalékos forinthitelhez juthatnak az új lakást vásárlók, de ha a jegybanki kamat tovább csökken - számottevő esésre már csak jövőre van esély -, akkor érdemes lesz újra forintban eladósodni.

Az OTP lakáskasszája kismértékben megelőzte tavaly egyetlen versenytársát, a Fundamentát, így "piacvezető" helyre lépet előre, mivel az érvényben lévő szerződések 52 százalékát kezelte. A cég érdeke a jövedelmezőség növelése, ennek érdekében új termékekkel lépett a piacra. Az OTP eddig is ajánlotta a lakásvásárláshoz a lakás-takarékpénztári szolgáltatással kombinált lakáshitelt, mivel a lakástakarékhoz járó állami támogatást így a hitel csökkentéshez lehet felhasználni. (Magyar Hírlap)