A munkaerőpiac védelme. Szlovák sajtóhírek szerint a szlovák kormány az utazási költség megtérítésével támogatja, ha állampolgárai a szomszédos EU-tagországokban - köztük Magyarországon - vállalnak munkát. A magyar munkaügyi miniszter hivatalos tájékoztatást kér szlovák kollégájától. A kormányszóvivő szerint, ha indokolt, a tárca vezetője megteszi a megfelelő intézkedéseket a magyar munkaerőpiac védelme érdekében.

Energiaforrások begyűjtése. Elfogadta a kormány az elemek és az akkumulátorok visszavételét szabályozó rendeletet, amelynek értelmében augusztus végétől a gyártóknak és a kereskedőknek gondoskodniuk kell az energiaforrások begyűjtéséről és hasznosításáról - jelentette be a kormányülést követő sajtótájékoztatón László Boglár. A kormányszóvivő elmondta: a kereskedők kötelesek lesznek ingyen visszavenni a használt elemeket, a gyártók és az importőrök pedig átvenni azokat a boltoktól. A rendelet kilogrammonként 560 forintnyi biztosítékadási kötelezettséget ír elő, amelyből a környezetvédelmi főfelügyelőségek elvégezhetik az ártalmatlanítást.

Papagájkór. Az egészségügyi miniszter tájékoztatta a kormányt a Békéscsabai Baromfi-feldolgozó Kft. telephelyén felbukkant atípusos tüdőgyulladásos megbetegedésekről. Húszan betegedtek meg, közülük tizenegyen szorultak kórházi ápolásra. Az ÁNTSZ helyi intézete megkezdte a vizsgálatokat. A kormányszóvivő elmondta: a rendelkezésre álló információk alapján papagájkórra lehet gyanakodni.