Dr. Kupa Mihály volt pénzügyminiszter, a Centrum Párt elnöke a portfolio.hu internetes laphoz eljuttatott közleményében hívta fel a választók és a parlamenti pártok figyelmét arra, hogy nem lenne szerencsés, ha az adóval kapcsolatos ígérgetések a pártok kampányeszközeivé válnának.

"Minden hozzáértőnek tisztában kell lennie azzal, hogy egy drasztikus, egyoldalú adócsökkentés nagyon kellemetlen következményekkel járna, és a jelen helyzetben felelős módon nem valósítható meg. Úgy tűnik, hogy elhangzott néhány nyitó licit, amire a kormány - nagyon helyesen - egyelőre nem reagál. Ilyen például a 8%-os társasági adó ötlete, vagy az eho eltörlése és az ezzel egyidejű tb-járulékcsökkentés, melyek ebben a formában túlmutatnak a realitásokon. Véleményem szerint felelőtlen és erkölcstelen dolog ilyesmivel hülyíteni a lakosságot. Olyan eszköz ez, amelyet a vágyott választási célok sem szentesítenek. "

A volt pénzügyminiszter elismeri, hogy szükség van adócsökkentésre, de ezt csak több év alatt, a bürokrácia és az államháztartás lefaragásával lehet megtenni.

"Ezt valahogy viszont egyik parlamenti párt szónoka sem hangsúlyozza. Tartok tőle, az ígérgetőkre "rászáradnak" az adóval kapcsolatos ötleteik, és ha mégis kénytelenek lesznek azokból valamit megvalósítani a választások után, a kiadásokat megint az állam kötelező szolgáltatásainak terhére csökkentik majd ahelyett, hogy a saját nómenklatúrájukat nyírbálnák" - áll a közleményben. (portfolio.hu)