A kettes metró felújítása miatt a nyáron ismét buszok szállítják az utasokat a Stadionok és a Deák Ferenc tér között. Tizenhárom perc helyett huszonkét perc alatt tettük meg az Örs és a Deák közötti utat, a BKV egy év alatt egy percet lefaragott a menetidőből. Az Index tudósítása.

A szokásostól eltérően most a metrószerelvény eleje telik meg, hiszen a rutinos utasok tudják: a pótlóbuszokat a Stadionoknál így könnyebben elérhetik.

A metrózár előtt különben tizenkét-tizenhárom perc alatt lehetett eljutni az Örsről a Deák Ferenc térre, a tavalyi első metró nélküli napon ehhez huszonhárom perc kellett.

Hétfőn az ígértek szerint újabb öt helyszínen folytatódott a grandiózus fővárosi útfelújítás. A meghirdetett munkák közül az Árpád fejedelem út újjáépítéséről feltételezhetnénk, hogy a legnagyobb zavart okozza a városban, de reggel 8 és 9 óra között a környéken még zavartalan volt a forgalom, mivel a Margit híd és a Szépvölgyi út közötti felújítás ténylegesen csak 10-kor kezdődött el, jelentette az Index biciklis tudósítója.

Nem sok, mindössze két autó parkolt a Szent István körút Margit híd felé vezető oldalán leválasztott buszsávban ma reggel 8 után. (Az új sáv oka, hogy a Batthyány téri metrómegálló lezárása miatt most erre, a Nyugatihoz jár a 60-as busz.) A fekete Mercedes és a piros Wagon R+ persze ahhoz tökéletesen elég, hogy a buszok semmivel se járjanak gyorsabban, mintha maradt volna minden a régiben. Az is igaz azonban, hogy a forgalom folyamatos volt, és az ott töltött negyedóra alatt mindössze egy-egy 60-ast illetve - amúgy is ott járó - 6-ost és 191-est látott autós a lap munkatársa. (Index)