Magyar gazdaság

Korrupt vezetőket zártak ki a szocialista pártból! 23 főt már őrizetbe vettek Spanyolországban

A Costa del Sol térségen elkövetett ingatlanpiaci visszaélések miatt több tagjának kizárását jelentette be a Madridban kormányon lévő Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE).

Egy vizsgálat során nem kevesebb, mint 23 főt vett őrizetbe a rendőrség, amelynek 200 tagja 38 helyen tartott házkutatást. Összesen 55 fő esetében foglaltak le vagyontárgyakat, további nagy számú érintettnél rendeltek el elidegenítési tilalmat, illetve zároltak bankszámlákat. Az érintettek között vannak helyi politikusok, építészek, jogászok és üzletemberek.



A legnagyobb halnak Estepona város polgármestere, Antonio Barrientos számít, aki – mostani kizárása előtt – tagja volt a szocialista pártnak. A honlapján a PSOE bejelentette, hogy minden további személyt azonnal eltávolítanak a szervezetből, akiről bebizonyosodik, hogy törvénytelenséget követtek el.

A visszaélések alapképlete a szokásos volt: árakon alul értékesítettek ingatlanokat, az ezért kapott pénzt felosztották maguk között, de szerepel a bűnlajstromban pénzmosás és egyéb, közigazgatási korrupciós ügy.

A letartóztatások kapcsán a Bloomberg emlékeztet egy korábbi esetre, amikor Marbella üdülőváros egyik közigazgatási vezetőjét tartóztatták le, aki fejlesztésre kiszemelt ingatlanokat minősített át, az őrizetbe vételekor összesen 2,4 milliárd eurós vagyont foglaltak le.

szocialista párt Costa del Sol
Kapcsolódó cikkek